You are currently viewing Novi selektor na klupi odbojkaša Srbije!
Foto: ossrb.org

Novi selektor na klupi odbojkaša Srbije!

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije dobila je novog selektora.

Novi trener je Igor Kolaković, aktuelni trener Aluron Varte Zavjerče iz Poljske, objavio je Odbojkaški savez Srbije.

Kolaković je potpisao ugovor do leta 2024. godine i Olimpijskih igara u Parizu, a selektorsku funkciju je već obavljao osam godina u periodu od 2006. do 2014. godine. U tom periodu Srbija je osvojila osam medalja: jednu zlatnu, tri srebrne i četiri bronzane.

Na Svetskom Prvenstvu 2010. godine osvojio je bronzanu medalju, na Svetskom šampionatu 2013. za mlađe seniore srebro, u Svetskoj ligi dve srebrne medalje (2008. i 2009. godine) i jednu bronzanu (2010. godine), a na prvenstvima Evrope zlatnu medalju 2011. i bronzane medalje na 2007. i 2013 godine.

Pored reprezentacije Srbije Igor Kolaković je predvodio selekciju Irana od 2017. do 2020 godine, a trenirao je i slovenački AĆ Volej iz Ljubljane i francuski Kan.

,,Pre svega želim da se zahvalim OSS-u na čelu sa predsednikom Zoranom Gajićem i generalnim sekretarom Ivanom Kneževićem na ukazanom poverenju, da nakon sedam godina ponovo vodim nacionalni tim do još jednih Olimpijskih igara. Reprezentacija je veliki motiv za sve, to je jedna velika emocija, i po tom pitanju se u timu Srbije već decenijama nije ništa promenilo. Iz generacije u generaciju zadržao se taj iskreni odnos i ljubav prema nacionalnom dresu“, izjavio je Kolaković.