You are currently viewing Novi selektor odbojkašica Srbije jedva čeka medalju!
Foto: ossrb.org

Novi selektor odbojkašica Srbije jedva čeka medalju!

Danijele Santareli nedavno je postavljen na klupi odbojkšica selekcije Srbije, zamenio je Zorana Terzića koji je funkciju selektora obavljao dvadeset godina.

Santareli je trener italijanskog šampiona Koneljana i sa Odbojkaškim savezom Srbije se dogovorio da saradnja traje do 2025. godine.

,,Za mene je činjenica da sam postao selektor Srbije neverovatan doživljaj. Znam da je ova ekipa osvojila mnogo trofeja, ali se nadam da se devojke nisu time zadovoljile, da žele nove uspehe, a ja lično želim da dođem do prve medalje sa nekom nacionalnom selekcijom“, poručio je Santareli za Tanjug.

On je dan pre intervjua sa italijanskim Koneljanom gostovao u Ubu i zabeležio trijumf od 3:0 u setovima u meču Lige šampiona.

,,Veoma sam srećan što sam selektor Srbije i sada želim da završim sezonu sa Koneljanom, a zatim da provedem leto u radu sa reprezentativkama Srbije. Veliki je pritisak, ali radujem se radu sa selekcijom neverovatnih devojaka“, dodao je novi selektor Santareli.

Santareli se u Srbiju vraća za dva meseca kada će odbojkašice Srbije započeti pripreme najpre za Ligu nacija, a onda i za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u oktobru.