You are currently viewing Novi trener Filipa Krajinovića je Fren Dančić
Davis Cup 2014 play off India v Serbia Filip Krajinovic v Yuki Bhambri Filip Krajinovic in action Bangalore, 14-15.09.2014. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

Novi trener Filipa Krajinovića je Fren Dančić

Filip je obajasnio kako je došlo do saradnje sa Kanađaninom koji ima srpske korene i koji je ožewen Srpkinjom.

– Načuo sam da raskida saradnju sa Pospišilom, a iskreno, njegov stil igre mi se dopadao dok je bio teniser, pa sam odlučio da ga pitam da počnemo da radimo zajedno. Baš mi se sviđalo kako je igrao i jako sam ga cenio kao igrača. On nije hteo više da putuje, preselio se u Srbiju, bio je ovde tokom mojih priprema, tako da smo se dogovorili. Mislim da će nam super biti zajedno. Neće sa mnom putovati u Australiju, ali smo odradili pripreme zajedno, tako da je sve dobro – rekao je Krajinović koji u Australiju putuje 26. decembra.

Inače, Krajinović je napravio još izmena u timu.

– Morao sam da uzmem još jednog fizioterapeuta jer Vlade Kaplarević ima dosta obaveza u timu Mata Pavića koji je prvi teniser u dublu. Vlade ostaje deo tima i na takmičenjima na kojima ćemo se Pavić i ja preklapati, mi ćemo sarađivati. Nas dvojica imamo sjajan odnos, ali jednostavno sada nismo mogli da se uklopimo. Zato će pored Kaplarevića, u mom timu biti i jedan italijanski fizioterapeut – dodao je Filip.
Na Dejvis kupu u Austriji i Španiji, Krajinović se povredio. Odigrao je samo jedan meč u singlu, a onda je odigrao dubl sa Novakom Đokovićem protiv prvih na svetu Hrvata Pavića i Mektića, koji su nažalost, Srbi izgubili.