You are currently viewing Novinar Daily Maila: UEFA vi jadne kukavice

Novinar Daily Maila: UEFA vi jadne kukavice

Čuveni kolumnist engleskog Daily Maila Martin Samuel kazao je da je UEFA propustila priliku izbaciti ruske klubove i reprezentacije iz svojih natjecanja te da oduzimanje finala Lige prvaka nikako nije dovoljna sankcija Rusiji nakon agresije na Ukrajinu, a pritom ih je nazvao jadnim kukavicama.

„To je najmanje što su trebali učiniti. Zaista najmanje, minimum minimuma. Oduzeli su jednu utakmicu Rusiji i mislila da je to dovoljno. Bez sankcija, bez ikakvih posljedica. Nekoliko patetičnih riječi o ljudskoj patnji, malo plesa oko logistike i to je bilo to. Njena izjava protegnula se na pet odlomaka. Ruska invazija u suverenu zemlju referirana je kao ‘velika eskalacija sigurnosne situacije u Europi’. Jadno“, napisao je Samuel na početku svoje kolumne.

Kazao je da i dalje ruski klub može osvojiti Europa ligu (Spartak Moskva), da muška reprezentacije se može plasirati u Katar na SP, a da će ženska reprezentacija nastupiti na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Utakmica Superkupa 2023. i dalje je zakazana u Kazanju, a da se Čeferin nada kako će se do tada stanje normalizirati.

Iako sportaši nisu iskazali podršku ruskim napadima Samuel smatra da bi takva kazna bila na tragu sankcija bankama ili najunosnijim granama gospodarstva. To je način kako da se naudi Putinu i njegovoj popularnosti.