You are currently viewing Novo fudbalsko čudo oko kojeg se otimaju klubovi

Novo fudbalsko čudo oko kojeg se otimaju klubovi

Francuski vunderkid  intrigira čitavu fudbalsku javnost i klubovi se otimaju ko će prisvojiti mladog Francuza. Na meti velikih klubova koji ne pitaju za cenu transfera, nalazi se mladi igrač Remsa, Ugo Ekitike.

Ovaj devetnaestogodišnji napadač u epicentar pažnje dospeo je svojom fenomenalnom igrom, a rapidno se penje ka  vodećoj poziciji željenih talenata aktuelne sezone.

Za francusku Ligu 1 se već godinama vezuje epitet najbolje razvojne lige na svetu. Veliki engleski klubovi često posegnu za transferima unutar ove lige i baš u francuskim klubovima pronađu kapitalna pojačanja.

Klupski saigrač Predraga Rajkovića, mladi Ugo, naziva se još i francuskim fudbalskim čudom.

Za njega je u zimskom prelaznom periodu bio zainteresovan Njukasl, i prema navodima medija, rukovodioci nisu pitali za cenu. Rems je prihvatio ponudu ali Ugo je odbio saradnju želeći da ostane u svom klubu.

Onda se spisak onih koji žele mladog napadača proširio. Ponude su izneli i Mančester junajted i Čelsi nakon što je Ugo pokazao sjajnu igru u duelu Remsa i Bordoa.

Prema navodima engleskih medija, na tom meču odmeravali su ga i skauti Liverpula, Arsenala, Totenhema i Sitija.

Mladi Ekitike je ove sezone postigao 9 golova u francuskoj ligi. Njega tržišna vrednost se procenjuje na 6 miliona evra, a ugovor sa Remsom mu ističe 2024. godine.

S obzirom na trenutna interesovanja, francusko fudbalsko čudo će imati priliku da odabere koga kog bude želeo iz redova velike šestorke.