You are currently viewing Obamejang stiže kao opcija B: Šta je Ćavi govorio o bivšem napadaču Arsenala?
Foto: instagram.com/auba

Obamejang stiže kao opcija B: Šta je Ćavi govorio o bivšem napadaču Arsenala?

Pjer-Emerik Obamejang novi je igrač Barselone, a doskorašnji fudbaler Arsenala na Nou Kamp stiže bez obeštećenja.

Njegovo boravak u Londonu ostaće upamćen po tome što je Obamejang bio najplaćeniji igrač Premijer lige, zarađujući  420.000 evra nedeljno.

Arsenal je odlukom da pusti Obamejanga godinu i po dana pre isteka ugovora želeo rasterećenje budžeta kluba. Gabonac je dolaskom na Kamp Nou prihvatio daleko nepovoljnije finansijske uslove.

Pre nego što je dogovor postignut, trener Barselone Ćavi govorio je o kvalitetima Obamejanga u danima kada se ime Gabonca samo spominjalo kao potencijalno pojačanje.

– Obamejang je ubica kada mu se ostavi mnogo prostora, ali protivnici Barseloni to ne daju. Nama ne treba takav, nego napadač koji zna kako se kretati u malo prostora i koristiti ga – rekao je Ćavi i dodao da Barselona ima problem u nalaženju golgetera koji će se prilagoditi igri Blaugrane:

– Teško je naći golgetera koji se može prilagoditi Barseloni. To su savršeno uradili Samjuel Eto i Luis Suarez. Ako baš insistirate na tome koji napadač bi sada bio pojačanje za Barselonu, onda je to Nejmar. On bi bio perfektan – rekao je Ćavi pre dolaska Obamejanga.

This Post Has One Comment

Comments are closed.