You are currently viewing Obradović nakon poraza od Mege: „To je nedopustivo!“

Obradović nakon poraza od Mege: „To je nedopustivo!“

Željko Obradović dao je izjavu nakon večerašnjeg poraza svog tima od ekipe Mege. U zaostalom kolu ABA lige, pobeda Mege je iznenadila sve a svoje nezadovoljstvo nije mogao da prikrije trener crno-belih.

Meč je završen Smitovom neverovatnom trojkom u poslednjih pet sekundi meča, koja je donela konačnu pobedu Mege.

Trener Partizana imao je razumevanja za svoj tim koji je odigrao ovaj duel nakon samo 48 sati od meča sa Hamburgom. Međutim, imao je zamerke na igru pojedinih igrača, a nakon meča istakao je sledeće:

Prvo želim da čestitam Megi na odlično odigranoj utakmici, apsolutno zasluženo su pobedili, odigrali su celu utakmicu, mi smo imali šansu na kraju, ali valjda je valjda i normalno da se ovako završi. Najavio sam utakmicu na način da će mladi igrači Mege igrati sa velikim motivom, da će probati da dođu da se nadigravaju i tako je i bilo. Mi nismo imali energiju kao pre dva dana. Za neke igrače je možda i logično, s obzirom na to koliko su dali na prošloj utakmici, ali za neke bogami nije“– rekao je Željko Obradović na konferenciji za medije.

Poredeći ekipe i strarosnu dob celokupnog tima, Obradović je istakao:

Kad već poredimo mladost, koja je prisutna i u ekipi Mege, onda treba da se osvrnemo i na mladost koju mi imamo u ekipi. To je ono gde ja vidim problem, da oni ne mogu sebe da motivišu da igraju utakmicu na najbolji mogući način. Sigurno nismo tako igrali. To je ono jedno čime sam nezadovoljan, sve ostalo mogu da razumem. Ali, da protivnički tim ima veću želju od pojedinih igrača iz moje ekipe – to je nedopustivo. I na tome ćemo da radimo“.

Takođe, zamerio je svom timu veliki broj poena u prvom poluvremenu.

Bilo je jasno da je igrano bez koncentracije, da se rade nerezonske stvari u napadu, a da se neko drugi uvek čeka u odbrani. Kad čekaš nekog drugog, ne znam ko je taj. Dođe se do toga da oni pogađaju iz ofanzivnih skokova i u tranziciji, iz naših grešaka. Dakle, stvar je trčanja, pravljenja dobrog ‘mečapa’… Neverovatan je broj od 55 primljenih poena u prvom poluvremenu, ali sve zasluge idu ekipi Mege.“

Partizan je doživeo treći poraz uz 13 pobeda u ABA ligi, a ovaj poraz je došao kao iznenađenje, naročito nakon ubedljive pobede nad Hamburgom.

U međuvremenu, otkazan je meč crno-belih sa KK Cibona u okviru 17. kola AdmiralBet ABA lige, koji je planiran za subotu. Do odlaganja je došlo usled pojave koronavirusa među igračima zagrebačkog tima.