You are currently viewing Obradović pred FMP: Moramo da igramo na maksimalnom nivou!
Foto: twitter.com/KK Partizan

Obradović pred FMP: Moramo da igramo na maksimalnom nivou!

Košarkaši Partizana pobedom nad Borcem iz Zemuna izborili su plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća. 

Nakon ubedljive pobede trener crno-belih Željko Obradović čestitao protivniku na igri, a potopom najavio je polufinalani duel sa ekipom iz Železnika, pričao o svom timu i odgovorio na pitanje zašto nisu igrali Zagorac i Lesor.

„Čestitam Borcu na ostvarenom uspehu u prvom delu takmičenja, što su osvojili trofej i što su se plasirali na završni turnir. Kup je specifično takmičenje i uvek traži da budeš na maksimumu koncentracije i motivacije. Očigledno je bilo da su momci iz Borca bili izuzetno motivisani i napravili su nam problem u prvoj četvrtini i jednom delu druge, posebno sa pik en pop igrom, gde su njihove četvorke i petice od 30 poena ubacile 23. Kada smo to uspeli da rešimo, utakmica je dobila drugu sliku. Ostaje da se analizira ovaj meč i da se pripremimo za sledeći. Matijas Lesor nije igrao jer se nije osećao dobro, kao ni Rade Zagorac koji je bio na klupi, ali nije mogao da igra“, izjavio je Željko Obradović.

Obadović je prokomentarisao zašto nije igrao Matijas, a za kojeg se u međuvremenu saznalo da je imao prehladu.

„Nije se osećao dobro, kao ni Rade Zagorac koji je bio na klupi, ali nije mogao da igra“, potvrdio Obradović.

Osvrnuo se na navijače i na atmosferu, želi da bude sjasjna i protiv FMP-a.

„Uvek je dobro kada imate navijače uz sebe, zna se šta su navijači Partizana i koliko mogu da ponesu ekipu. Želeo bih da i protiv FMP bude sjajna atmosfera, fer-plej i sportski. Igrali smo protiv ekipe FMP pre sedam dana izuzetno zanimljivu utakmicu, pobednik je odlučen tek u finišu. Poznajemo se, znamo da je to ekipa koja ima kvalitet. To je polufinale u koje svi ulaze sa najvećim motivom. Na nama je da shvatimo da moramo da igramo na maksimalnom mogućem nivou. Znamo sve njihove mane, kao što i oni znaju naše. Znamo i vrline, kao i oni naše“, zaključio je trener crno-belih.