You are currently viewing Obradović pred meč u Francuskoj: Moramo da budemo mnogo dobri da bi pobedili, pobedili su obe evroligaške ekipe
Kevin Panter

Obradović pred meč u Francuskoj: Moramo da budemo mnogo dobri da bi pobedili, pobedili su obe evroligaške ekipe

Košarkaši Partizana u sredu igraju u Francuskoj u okviru 6. kola Evrokupa protiv Metrolitana. Meč je na programu u 20.30 časova.

Trener crno-belih Željko Obradović hvali protivnika koji je prvoplasirani tim u šampionatu Francuske, a posebno ističe kvalitet šefa struke protivnika.

Mislim da treba da odigramo mnogo dobru utakmicu ako želimo da imamo bilo kakvu šansu da pobedimo. Vodi ih izvanredan trener Vensan Kole i činjenica je da su oni prvi u francuskom prvenstvu, igrali su protiv evroligaških ekipa Asvela i Monaka i da su ih pobedili. Igraju veoma dobro, imaju organizovanu igru u svakom pogledu. Igraju dosta u tranziciji, imaju linije trčanja koje su izvanredne i to koriste na svakoj utakmici i dalju mnogo lakih poena, rekao je Obradović novinarima posle treninga u maloj sali Štark arene.

Partizan u dosadašnjem delu EK ima skor od četiri pobede i jednog poraza, dok je Metropolitans na učinku 3-2.

Ključ utakmice za nas, ako želimo da igramo dobar meč, jeste da sprečimo njihov kontranapad i igru u tranziciji. Da ne dozvolimo njihovim glavnim igračima da dolaze u lake situacije za šut. Imaju dosta akcija za šutere, igraju strpljivo i pametno. Mislim da treba da odigramo mnogo dobru utakmicu ako želimo da imamo bilo kakvu šansu da pobedimo„, rekao je Obradović.

Trener crno-belih rekao je da su svi u ekipu zdravi, osim Rodionsa Kuruca, koji sigurno neće putovati sa ekipom.

Obradović je istakao da ga pred gostovanje u Francuskoj ne brine velika potrošnja igrača posle meče protiv Igokei u Latkašima u ABA ligi.

To je nešto što je uobičajeno. Ako se pogleda minutaža, jedino Zek Ledej ima preko 30 minuta. Svi ostali su bili na nekoj minutaži koja je normalna. Problem je bio prošle nedelje, kada su neki igrači, koji su bili u reprezentaciji osetili umor i ja sam reagovao tako što sam im dao dan više slobodno. Priprema utakmice je bila zadovoljavajuća, na samom meču smo imali nekoliko dobrih stvari. Bilo je i nekih loših trenutaka kao i svaki put u nekom smo ritmu normalnog odigravanja utakmica subota-utorak, ili sreda, kako zapadne. To ne može da nam bude izgovor. Veoma bitno je da smo pripremali utakmicu, da smo juče trenirali, danas imamo trening, sutra putujemo rano. Da tamo odradimo jedan dobar trening i da u sredu odigramo na najbolji mogući način, završio je Obradović.