You are currently viewing Obradović zahvalio navijačima: „Nerazumljivo je da pojedinci to ne osećaju“

Obradović zahvalio navijačima: „Nerazumljivo je da pojedinci to ne osećaju“

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu u 19. kolu ABA lige nad čačanskim Borcem (75:68), ali trener Željko Obradović ne može da bude zadovoljan onim što su njegovi igrači prikazali.

Najveći problem koji trenutno muči tim iz Humske, prema Obradovićevim rečima jeste nedostatak motivacije:

– Hvala navijačima na fantastičnoj podršci. Pre, tokom, posle meča, nosili su tim do važne pobede. Nerazumljivo je da pojedinci ne osećaju to i da njihova motivacija apsolutno nije na nivou koji je potreban da bi se igralo u timu Partizana. Kada je to tako onda ja kao trener moram da reagujem. Pričam o mladim igračima. Ponovo su teret izneli oni iskusniji i to je problem za nas, jer imamo takav raspored i pojedinci moraju više vremena da provode na parketu – navodi Obradović posle susreta.

Trofejni stručnjak veruje da je uzrok promenljivih igara zgusnut ritam na dva fronta, a bliži se i Kup Radivoja Koraća u kojem Crno-beli idu na trofej.

– To znači da je problem da se šutira što više, mi smo tražili neke termine, na sreću smo ih dobili, pa možemo da provedemo više vremena u sali, tako da se nadam da ćemo imati tri treninga do utakmice sa Andorom i da probamo da se pripremimo. Nama je to važna utakmica, kao i sve naredne u ovom periodu. Ovo je specifičan mesec, posle Andore imamo još jednu utakmicu u ABA ligi, a onda ide Kup što je dan za danom. Uz svako poštovanje prema prvom protivniku, ali imamo pravo da se nadamo da ćemo stići do velikog finala. Prvo treba proći protivnika u četvrtfinalu – ističe Obradović.

Trener Partizana koncentraciju igrača vidi kao ključ uspeha u narednim mečevima, na čemu posebno moraju da porade mlađi košarkaši:

– Nemam razloga da udaram nikakve pedagoške mere ovo je ozbiljan posao, ovde se ponašam kao u svakom klubu u kojem sam radio. Osnovna stvar je da poštuješ dres kluba koji nosiš i ljude koji te bodre. Kada sam došao ovde rekao sam da će navijači i publika uvek da osete kad se igrač bori. Svaki igrač ima pravo da pogreši, mladi i da promaši i to nikad nije problem. Problem je ono na čemu ja insistiram, a to je koncentracija. A koncentrisan igrač može da bude samo onaj koji je ekstra motivisan i koji dođe sa glavom na način da razmišlja o utakmici i tome kako smo je pripremali. Priprema utakmice jedan dan nije ista kao kad imaš nekoliko dana, ja to razumem. Ali stvari koje mi postavimo su tako jednostavne da ne izlaze iz okvira da mora previše da se razmišlja. Najiskrenije mislim da je tako – navodi Obradović.

U protokolu za meč sa Borcem nije bilo mladog Tristana Vukčevića koji je poslednji pojačao ekipu. Obradović je objasnio razloge njegovog izostanka:

– Najviše me boli što nisam stavio Tristana da igra, a nisam ga stavio da ne bi ispalo da je naša igra takva kakva je zbog njega. To ne bi bilo korektno prema njemu. On je odradio dva treninga, ubedljivo je najmlađi i dobiće priliku. Nisam hteo da bilo ko dobije izgovor jer je on možda neugiran i da možda neke stvari što se tiče taktike ne zna – zaključuje Željko Obradović.