You are currently viewing Od Srba noćas samo Bjelica na parketu!

Od Srba noćas samo Bjelica na parketu!

Igrači Golden State su pred svojim navičima u San Francisku savladali ekupu Detroit Pistonsa rezultatom 102:86.

Svoje minute sasvim solidno je odradio Srpski reprezentativac u redovima Vorisorsa Nemanja Bjelica. Za koji sekund manje od 18 minuta provedenih na parketu Nemanja je postigao 8 poena uz 7 skokova. Najefiksaniji u timu iz sunčanog San Franciska bio je Klej Tompson sa 21 poenom, a pratili su ga Endru Vigins sa 19 i Stef Kari 18 poena i 8 asistencija.

Dabl-dabl učinak za domaće je ostvario Džonatan Kuminga sa 12 poena i 10 skokova.

Kod Pistonsa 19 poena je zabeležio Rodni Mekdauer, a pratio ga je Hamidu Dijalo sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 11 skokova.

Golden State je sad drugi u Zapadnoj konferenciji, dok su košarkaši Detroita zakicani za dno i nalaze se na predposlednjem mestu konferencije.

 

Minesota je u Medison Skver Gardenu savladala ekipu Njujork Niksa 112:110. U zanimljivoj i neizvesnoj utakmici ključne poene je postigao Karl Entoni Tanus na 29.3 sekunde do kraja. Najefikasniji u redovima Minesote je bio Entoni Edvards sa 21 poenom, a uz njega raspoloženi su još bio i Di Anđelo Rasel sa 17 poena i 4 asistencije.

U Njujorku bolji od ostalih  bili su Evan Furije sa 27 poena i po 4 skoka i asistencije, Džulijus Rendel sa 21 poenom i Kemba Voker sa 19.