You are currently viewing Od trnja do zvezda: Mendi je nadoknadu sa biroa zamenio nagradama i trofejima
Foto: instagram.com/edou_mendy

Od trnja do zvezda: Mendi je nadoknadu sa biroa zamenio nagradama i trofejima

Po završetku Afričkog kupa nacija čitav fudbalski svet poklonio se najboljem fudbaleru  Senegala Sadiju Maneu.

Ipak, jedan od najzaslužnijih za veliki uspeh bio je golman Čelsija Eduar Mendi koji se u proteklih pola godine pretplatio na trofeje.

U četvrtoj seriji penala finalne utakmice odbranio je udarac fudbaleru Egipta i tako pružio priliku Maneu da golom zapečati fudbalsku bajku Senegala.

– Naporan rad, doslednost, odricanje, vera, podrška i nada. Ne bih uspeo bez podrške tima, stručnog štaba, porodice i navijača. Zajedno smo pobedili – navodi Mendi na svom Instagram nalogu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edouard Mendy (@edou_mendy)

Posle FIFA nagrade za najboljeg golamana sveta u 2021. godini, Mendi je proglašen i najboljim golmanom završenog AKN. Igrač turnira je Sadio Mane.

Nije sve išlo glatko

Mendi se tokom 2014. godine suočio sa velikim problemima, jer je ostao bez angažmana posle napuštanja francuskog četvrtoligaša Šerbura.

– U to vreme sam primao nadoknadu za nezaposlene, kako bih mogao da se posvetim fudbalu. Tada smo partnerka i ja čekali bebu. Nadoknada za nezaposlene nije bila dovoljna, pa sam morao da tražim novi posao – navodi Mendi i dodaje da je odlazak u Marselj promenio sve:

– Pojavio sam se na probi i dao sve od sebe, kako bih dobio priliku. Uspeo sam i usledilo je veliko olakšanje – navodi Mendi.

Senegalac je najpre nastupao u B timu Marselja, da bi potom postao standardni prvotimac Remsa. Zatim prelazi u Ren, a potom 2020. godine postaje golman Čelsija u transferu vrednom oko 24 miliona evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edouard Mendy (@edou_mendy)

Mendiju nije mnogo trebalo da se ustali u timu Tomasa Tuhela. Za nešto više od šest meseci osvojio je Ligu šampiona, UEFA Superkup i Afrički kup nacija.

Sada je pred Mendijem put u Abu Dabi, gde će sa svojim klubom igrati protiv Al Hilala u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva. Posle povratka iz Abu Dabija imaće još jednu priliku za trofej – finale Liga kupa protiv Liverpula.