You are currently viewing Odlaže se svetsko prvenstvo!

Odlaže se svetsko prvenstvo!

Svetsko prvenstvo u vaterpolu planirano je u periodu od 13-19 maja 2022. Trebalo je da se održi u Fukuoki, u Japanu, a potom bi tekle pripreme igrača za Evropsko prvenstvo u Splitu koje je planirano od 27. avgusta do 10. septembra. Međutim, ponovo će doći do odlaganja.

Ovo je drugo odlaganje Svetskog prvenstva. Najpre je odloženo zbog Olimpijskih igara čije je održavanje pomereno usled pandemije korona virusa.

Evropsko prvenstvo u Splitu, koji će biti domaćin u Spaladijum Areni, čiji je kapacitet 10.000 gledalaca, održaće se uprkos odlaganju Svetskog prvenstva.

Međunarodna plivačka organizacija smatra da su japanske vlasti s razlogom protiv održavanja Mundijala u njihovoj državi tokom 2022. godine. U obrazloženju stoji naznaka da omikron soj ugrožava sve veći broj ljudskih života i da bi priliv inostranih sportista mogao samo da pospeši pandemiju.

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima najverovatnije će biće odloženo za jul 2023. godine. Pošto će planetarni šampionat u Dohi, planiran za novembar 2023. godine, biti pomeren za januar 2024. godini, moglo bi da se desi prvi put u istoriji da Svetsko prvenstvo bude u istoj godini kada i Olimpijske igre.