You are currently viewing Olimpija iznenadila Partizan, šuterskom završnicom gosti do pobede

Olimpija iznenadila Partizan, šuterskom završnicom gosti do pobede

Iako oslabljen neigranjem Kevina Pantera i Rodions Kuruca, Partizan je važio za favorita protiv Cedevita Olimpije na svom parketu. Od samog početka borbena i neizvesna utakmica, u kojoj nijedna ekipa ne uspeva da stekne značajniju rezultatsku prednost. Prvih deset minuta minimalno dobijaju domaći igrači, 27:26. U istom ritmu i druga deonica, velika i ujednačena borba. Na kraju prvog poluvremena nerešeno 49:49.

Drugo poluvreme, ista priča. Gostujući tim uspeva da treću deonicu minimalno dobije i vođstvom 71.70 uđe u odlučujuću četvrtinu.
Kada je bilo najvažnije, na scenu stupaju šuterski raspoloženi gostujući igrači. Slabosti u redovima Partuzana, trojkama uspešno koristi pre svih nezaustavljivi DŽejkob Pulen, a prate ga Blažič i Murić. Polovinom četvrte deonice, Cedevita Olimpija dolazi do prednosti od deset poena, koju uspešno čuva do kraja.
Konačan rezultat 96:89 za goste. Pulen i Blažič su zabeležili po 19 poena. Kod Partizana najefikasniji Ledej sa 17 poena.
Ovo je drugi poraz Beograđana u ABA ligi ove sezone, a prvi na domaćem terenu. Sa devet ostvarenih pobeda, tim je na deobi drugog i trećeg mesta sa FMP. Cedevita Olimpija posle ove pobede ima skor 6-5.