You are currently viewing Oni su izabrani da spasu zamak!

Oni su izabrani da spasu zamak!

Njukasl će se pojačati tokom zime, nema nikakve sumnje da će Edi Houv dobiti nekoliko igrača sa željom da se klub spasi u drugom delu sezone.

Današnja utakmica protiv Evertona je odložena, klub je u teškoj situaciji, pretposlednji su sa istim brojem bodova kao Barnli, ali ekipa Šona Dajša ima četiri meča manje, Votford koji je prvi iznad crte ima dva boda više i dve utakmice manje. Kristalno je jasno da ukoliko žele da opstanu „svrake“ moraju da pobeđuju u serijama.

Rešenje su kupovine, sa Juventusom je dogovorena pozajmica Ramzija sa otkupom, Velšanin bi sledeće nedelje trebalo da se vrati u PL, a izgleda da je pred vratima i transfer štopera Rodona iz Totenhema. To nije dovoljno, klubu su potrebna četvorica ili petorica kvalitetnih igrača, Saudijci će probati da ponude novac i kupe nekog od fudbalera kojima na leto ističe ugovor, poput Kamare iz Marseja, ali on cilja transfer u veći klub.

Što se Kurzave tiče, PSŽ je voljan da ga proda, šest meseci pre isteka ugovora, ali ga želi i Mojes, odnosno Vest Hem. Samjuel Umtiti je jednostavnija meta, Barsa bi ga pustila besplatno, samo da ga se otarasi, ali mediji upozoravaju da dugo nije igrao, Houvu su potrebni ljudi koji odmah mogu da pomognu. On bi rado Kutinja, ali Brazilac želi u Arsenal. Stiče se utisak da većina igrača izbegava sever Engleske zbog realne opasnosti da sledeće godine igraju u Čempionšipu.

Takav je na primer Isko koji želi da ode iz Reala kako bi povećao šanse za odlazak na Mundijal, Njukasl bi finansirao njegovu ogromnu platu, ali Andalužanin se boji da bi igranje u drugoj ligi uništilo njegove šanse.

Šlag na tortu bi mogao da bude Gabrijel Barbosa. Ako pristane, brazilska mašina za golove bi navodno mogao da postane jedan od najplačenijih igrača u ligi. I to je rizik, zna se kako je prošao u prvom boravku u Evropi, ali sada je zreliji, iza sebe ima strašne sezone u Kopa Libertadores, dao je 29 golova u prethodnoj sezoni.

Košta oko 20 miliona evra, on bi mogao da stigne na „Sent Džejms Park“, ali navodno traži klauzulu u ugovoru da bude slobodan, ako klub ispadne iz PL. Houv bi ga dočekao otvorenih ruku, Kalum Vilson je povređen, a najveća briga „Svraka“ je svakako neefikasnost, daju samo gol po meču…