You are currently viewing „Orlovi“ zbijaju redove pred Evropsko prvenstvo!

„Orlovi“ zbijaju redove pred Evropsko prvenstvo!

Dok se Francuzi skupljaju  a Hrvatska reprezentacije već igra pripremne mečeve, naši momci i dalje muku muče sa korona virusom!

Šestorica igrača su imala poztivan nalaz protekle nedelje – Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija AbutovićDragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović, što je i PCR test kasnije potvrdio.

Zaraženi su bili i selektior Toni Đerona i članovi stručnog štaba, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Vladimir Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić.

Rukometni savez Srbije je u međuvremenu saopštio da su na PCR testiranjnima pre dva dana pozitivni bili levo krilo Vanja Ilić, pomoćni trener Žikica Milosavljević i fizioterapeut Radulović. U slučaju selektora Tonija Đerona i golmana Vladimira Cupareposlednji testovi na sreću su bili negativni.

Među „Orlove“ su naknadno pozvana tri igrača sa šireg spiska reprezentacije od 35 imena – krila Vukašin Vorkapić i Mladen Šotić i desni bek Mihajlo Mitić.

„U novonastalim okolnostima igrači koji su van karantina u Staroj Pazovi su tokom jučerašnjeg dana imali individualne treninge kako bi se obezbedio optimalan nivo fizičke preipreme uoči Evropskog prvenstva. Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije, na čelu sa dr. Dejanom Stanojevićem aktivno se uključila u organizaciju načina rada i trenažnih aktivnosti rukometne reprezentacije Srbije shodno novim okolnostima i u svakodnevnim je konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut kako bi se oformio plan realizacije priprema naše rukometne reprezentacije“, stoji u saopštenju RSS-a.

Svi zaraženi rukometaši i članovi stručnog štaba mogli bi da se nađu u autobusu za Segedin u ponedeljak, ako budu imali dva uzastopna negativna PCR testa. Evropska rukometna federacija (EHF) je smanjla obavezni karantin sa 14 na pet dana!