You are currently viewing Partizan pred svojim navijačima, za overu nastavka u Evropi

Partizan pred svojim navijačima, za overu nastavka u Evropi

Prošlo je četiri i po meseca od početka Partizanove ovosezonske Evropske sage. Prvo su Crno – beli morali kroz kvalifikacije da obezbede grupnu fazu, a zatim odigrali pet kola u grupi B Lige Konferencija.

U prva dva kola Partizan je ostvario dva trijumfa. Savladan je Kiparski Anortozis u gostima 2:0, a zatim u Beogradu, Estonski predstavnik Flora istim rezultatom. Malo ko je mogao da očekuje tada, da će Srpski tim doći u situaciju da o nastavku evropskog puta, odlučuje u poslednjem kolu.

Posle uspešnog starta, u naredna tri kola samo jedan bod je osvojio Partizan. Prvo poraz od Belgijanaca u Beogradu, zatim remi na njihovom terenu. Međutim pravi šok za Crno-bele i armiju njihovih pristalica je nastao porazom na gostovanju u Estoniji. Tog dana Partizan nije ličio na sebe, a lokalni tim Flora, ostvario je jedan od svoji najvećih uspeha.

Verujemo da je Partizan izvukao pouku iz ovog poraza. Svakog protivnika, pogotovo na međunarodnoj sceni, najozbiljnije shvatiti i pružiti uvek maksimum. Jedino takvim pristupom, Partizan će ostvariti uspeh protiv Kiparskog predstavnika. Još na gostovanju ovom protivniku, jasno se videlo da je Partizan kvalitetniji od Anortozisa i da je superiornost Beograđana neupitna.

Kiprani dolaze u Beograd rasterećeni. Njima se neočekivano pružila prilika, da imaju čemu da se nadaju pred ovaj duel, jer bi pobedom pretekli Partizan i ostali u takmičenju.

Susret između Partizana i Anortozisa je na programu u četvrtak od 18:45 u Beogradu. Drugi meč u ovoj grupi, između Genta i Flore nema takmičarski značaj