You are currently viewing „Pet ili šest igrača ne bi smeli nikada više da zaigraju“ (VIDEO)

„Pet ili šest igrača ne bi smeli nikada više da zaigraju“ (VIDEO)

Mančester siti je u gradskom derbiju rutinski slavio protiv Junajteda 4:1 i tako ostao na čelu Premijer lige.

Sa tim porazom ekipa Ralfa Ragnika je sve dalje od Lige šampiona, a legende slavnog kluba Roj Kin i Geri Nevil su potpuno razočarani predstavom ekipe.

– Najgora stvar koji možete reći o Junajtedu jeste da su igrači odustali. U bilo kojoj utakmici, ako odustanete, to je zaista neoprostivo. Lepota sporta na vrhunskom nivou je u tome što nema mesta za skrivanje. Znam da je Junajted napravio neke dobre stvari poslednjih godina, ali danas smo videli sve njegove mane. Siti jeste bio vrlo dobar u drugom delu, ali postoji dostojanstven način da se izgube fudbalske utakmice. Imate igrače koji ne daju doprinos i koj se ne vraćaju nazad. Prestali su da trče i odustali su. Ne mogu to da razumem. Trener će biti kritikovan zbog taktike, ali nema opravdanja za igrače koji nastupaju za Junajted, a ne vraćaju se pozadi. Sramota je baciti peškir na takav način. Petorica ili šestorica igrača nikada više ne bi smeli da zaigraju za Junajted. Bilo je sramno, rekao je Kin.

On je tačno naveo igrače koji  ne zaslužuju da igraju sa tim sa Old Traforda.

– Siti je sjajna ekipa i zbog toga je šampion. Nadali ste se da bi izmene mogle da izvrše određeni uticaj, ali neki igrači jednostavno nisu spremni da trče… Van Bisaka, Fred, Megvajer, Rašford… Mogao bih da nastavim. Siti nije morao da odigra na najvišem nivou. Mogli su da ubace i u veću brzinu. Igrali su se sa njima kao što su to učinili i na Old Trafordu. Izgledalo je kao da igraju muškarci protiv dečaka. Istorija Junajteda je izgrađena na karakteru i ličnosti. Klub se nikada neće vratiti na taj stadijum. Bela zastavica je podignuta i to je kraj. To je nekada bilo nezamislivo.

Geri Nevil je u sličnom tonu opisao meč.

– Odgovor Mančester Junajteda kada je Siti poveo 3:1 bio je sraman. Posed lopte rivala od 92 posto pokazuje da su igrači odustali. Hodali su na terenu, a to nije bilo ni blizu dovoljno dobro. Siti je bio apsolutno izvanredan, naročito u drugom poluvremenu, dok u poslednjih dvadesetak minuta kod Junajteda nije postojao nikakav napor, niti intenzitet. Bacili su peškir u poslednjih 25 minuta, rekao je Nevil.