You are currently viewing Petar Nenadić se oprostio od reprezentacije! ,,Srećno Orlovi moji“

Petar Nenadić se oprostio od reprezentacije! ,,Srećno Orlovi moji“

Srpski rukometaš Petar Nenadić je završio reprzentativnu karijeru, javnost je obavestio putem saopštenja dostavljenom medijima.

Nakon 15 godina igranja za reprezentaciju Srbije, Nenadić je odlučio da napusti selekciju. On je u dresu ,,Orlova“ na 78 utakmica postigao 213 golova.

Petar Nenadić (35) je trenutno je član mađarskog Vesprema, dok je klupsku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi. U svojoj karijeri igrao je još za Algesiras, Barselonu, Segedin, Holstebro, Vislu Plok, Fikse Berlin.

Reprezentativnu karijeru krasi mu srebrna medalja sa Evropskog prvenstva 2012. godine, kao i zlato sa Mediteranskih igara u Peskari.

Najbolji učinak u Ligi šampiona je postigao za poljsku Vislu, u sezoni 2013/14. za ovaj klub je postigao 69 golova. U dresu Berlina je osvojio Kup EHF i sezonu 2015/16. je završio kao najbolji strelac Bundeslige. Nenadić je 2019. godine proglašen za najboljeg rukometaša Evrope.

Njegovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

„Zbogom Orlovi moji,
Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna. Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana.
Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači. Ne postoji ni jedan konkretan razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje, vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza.

Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenrea na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe. Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelje, braću…

Srbija je moja zemlja, taj najsvetiliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generacije. Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta“, stoji u saopštenju koje je potpisao Nenadić.