You are currently viewing Pjanić savetuje asove Juventusa: „Razmisli pre nego što odeš za novcem“
Foto: screenshot/youtube.com/Juventus

Pjanić savetuje asove Juventusa: „Razmisli pre nego što odeš za novcem“

Reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno igra i turskom Bešiktašu. Vrhunac karijere doživeo je kao član Juventusa. Svojim bivšim saigračima Alvaru Morati i Matijasu de Lihtu uputio je zanimljiv savet.

Poslednjih dana se pomenuti tandem povezuje sa Barselonom. Pjanić je prokomentarisao mogući transfer:

– Nema potrebe da Morati išta govorim, ali ću mu dati savet kakav bih dao svima. Razmisli dva puta pre nego što odeš iz kluba u kojem si srećan, pa makar ti nudili i duplo više novca – reči su iskusnog veziste.

Pjanić je potom dodao da razume igrače kojima su potrebni novi izazovi:

– Morata će znati šta da radi. Ne znam detalje, ali Morata je uvek bio srećan u Juventusu. Iz kluba odlaze samo oni koji nisu srećni i takve igrače ne treba zadržavati. Morata je uvek govorio lepe reči o klubu, ali naravno, o pozivu Barselone se mora razmisliti. Iskusan je igrač i zna šta je prava stvar za njega – navodi Pjanić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine imao je priliku da izbliza prati razvojni put Matijasa de Lihta. O njegovom potencijalnom odlasku Pjanić kaže sledeće:

– De Liht je napravio odličan izbor što je odlučio da raste pored Bonućija i Kjelinija. Srećan je u Juventusu i kad je srećan, bolje mu je da ostane. Jedino ako ne želi neke nove izazove. Razmisli dva puta i nemoj napraviti istu grešku kao ja – savetuje Pjanić.

Na pitanje koga preporučuje Staroj dami kao potencijalno pojačanje, iskusni vezista je u šali kaže „sebe“. Evidentno je da Pjanić iz Torina nosi lepe uspomene i da ne bi imao ništa protiv, ako bi do kraja karijere ponovo obukao dres Stare dame.