You are currently viewing PL: Odlaganje utakmica po novim pravilima!

PL: Odlaganje utakmica po novim pravilima!

Premijer liga je objavila nova pravila vezana sa korona virusom i o mogućim zahtevima za odlaganje utakmica. 

S obzirom da su do sada ove sezone odložene 22 utakmice zbog zahteva pojedinih klubova koji su naveli nedostatak igrača zbog raznih razloga uključujući pozitivne igrače na korona virus, povrede i nedostupnost igrača zbog međunarodne obaveze, svaki zahtev je obrađen na osnovu slučaja.

To će i dalje biti slučaj, ali pravila za postupak odlaganja su obnovljena.

Klubovi Premijer Lige održali su sastanak na kojem su razgovarali o ovom pitanju, zatim liga je objavila da je na snazi nova odluka. U toj presudi se navodi da „ako klub podnese zahtev za odlaganje utakmice zbog nedovoljnog broja igrača zbog korona virusa, mora imati najmanje četiri pozitivna slučaja u svom timu“.

Nova pravila će stupiti na snagu pre 5. februara, uoči sledeće utakmice Premijer lige u subotu, 5. februara, kada će Barnli biti domaćin Votfordu.

U ponedeljak je objavljeno da je broj pozitivnih slučajeva Covid-19 u Premijer ligi opao četvrtu nedelju zaredom. Za sedam dana do 23. januara, bilo je samo 16 novih slučajeva među igračima i osobljem, od 6.221 testitranih, što je najmanji broj pozitivnih za jednu nedelju od 5. decembra.