You are currently viewing Počinje borba za Mundobasket: Marina Maljković odabrala ovih 12 košarkašica
Foto: twitter.com/Košarkaški savez SRB

Počinje borba za Mundobasket: Marina Maljković odabrala ovih 12 košarkašica

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju u četvrtak, a selektorka Marina Maljković objavila je spisak od 12 igračica koje će igrati na kvalifikacionom turniru.

Turniri se igraju u Beogradu, Osaki i Vašingtonu, a mečevi grupe u kojoj igra Srbija igraće se u „Hali sportova Ranko Žeravica“.

Tim Marine Maljković odmeriće snage najpre sa selekcijom Južne Koreje u četvrtak od 21 sat. Mečevi protiv Australije i Brazila igraju se u subotu i nedelju, a satnica je ista.

Srbija će na kvalifikacionom turniru nastupiti u sledećem sastavu: Ivana Raca, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik (kapiten), Ivana Katanić, Mina Đorđević. 

– Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije ovde u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Jedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre. Mi smo se okupile pre nekoliko dana i radimo na pripremi za svaku od tri utakmice koje nam slede. Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vetar u leđa – kaže Ivon Anderson, uz konstataciju da željno iščekuje prvi meč pred beogradskom publikom:

– Na utakmici protiv Koreje biće veoma bitno da se držimo našeg plana igre, da izvršimo sve zadatke u odbrani pre svega… Znamo šta treba da radimo u napadu, ali je odbrana ključ, gde ćemo imati veliku individualnu odgovornost. Ali zato nas je Marina dovela ovde, da budemo sposobne da igramo protiv svih protivnika, svih vrsta odbrana – zaključuje Anderson.

Učešće na predstojećem Mundobasketu obezbediće dve najbolje plasirane selekcije u grupi, dok je Australija već obezbedila plasman kao domaćin.