You are currently viewing Pokrenuta istraga jer je lagao za godine!

Pokrenuta istraga jer je lagao za godine!

Bivši defanzivac Njukasla Kansel Mbemba neće dobiti novi ugovor od FK Porto jer je lagao o svojim godinama tokom cele karijere, navodi se u izveštajima.

Mbemba ponovo ima problema zbog svojih godina, iako se ranije utvrdilo koliko tačno ima godina, ponovo je na udaru da širi dezinformacije. Ranije se verovalo da ima 27 godina, ali prema portugalskom listu Korijero de Manja, rekao je svojim bliskim prijateljima da je rođen 1990. godine, što je ipak 31 godina.

Kansel Mbemba je igrao preko 50 puta za Njukasl između 2015. i 2018., prethodno je igrao za Anderleht, a već tri godine je član Porta.

Mbembine godine dovode se u pitanju dugi niz godina nakon što je istraga iz 2013. otkrila četiri različita datuma rođenja tokom njegove karijere. Najranija godina rođenja za koju se spekuliše je 1988.

Defanzivac je navodno promenio godine dok je završavao prelazak iz Konga u belgijski Anderleht 2012. godine.

Tokom istrage 2013. godine, član Fudbalskog saveza Konga otkrio je da je Mbembina godina rođenja promenjena u 1991. jer mu je to omogućilo da igra na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Fudbalski klub Milan je zainteresovan da potpiše ugovor sa Mbembom ove godine, ali transfer može biti odložen zbog upitne starosti centralnog beka.