You are currently viewing Polufinale kupa Italije, derbi u Milanu

Polufinale kupa Italije, derbi u Milanu

Posle manje od mesec dana, veliki gradski rivali, Milan i Inter, odigraće svoj novi derbi. Posle okršaja u prvenstvenom duelu, ovoga puta je na redu prva polufinalna utakmica kupa Italije.

Borba za ulazak u finale nacionalnog kupa, pitanje prestiža i naboj koji tradicionalno prati okršaj večitih rivala, doprinosi važnosti i ovog duela dva kluba, kao i svakog prethodnog, u dugoj i bogatoj tradiciji rivalstva Milana i Intera.

Početkom februara, u prvenstvenom derbiju, Milan je pobedio sa 2:1, što je doprinelo prekretnici u prvenstvenoj trci i šampionat učinilo krajnje neizvesnim. Ovoga puta, duel dva tima na drugom frontu, u kup takmičenju, koje posle dužeg vremena, ponovo dobija na značaju u Italiji. Obe ekipe jasno ističu želju za osvajanjem kup trofeja, na koji Inter čeka od 2011 godine, a Milan baš predugo, već 19 godina, od 2003.

U prvom meču, koji je na programu u utorak uveče, Milan je domaćin, revanš je 20. aprila. Obe ekipe posle dužeg vremena nemaju problem sa zdravljem i spremnošću igrača, tako da se očekuje da Pioli i Inzagi izvedu najjače sastave. Ipak treba reći da u timu Milana neće biti Tonalija zbog žutih kartona, a na povratak Ibrahimovića će se još sačekati.

U mečevima gde je važio nokaut sistem takmičenja, Rosoneri i Neroazuri su se do sada sastajali 25 puta. Milan je nešto uspešniji, pobedio je deset puta, osam puta je slavio Inter, dok je sedam mečeva završeno nerešeno.

Novi duel je prilika za ponovnu proveru snaga dva tima, koja će se do kraja sezone boriti i za skudeto, uz ekipu Napolija.

Ko će bolje iskoristiti prvi polufinalni duel i da li će posle prvih 90 minuta, jedna od ekipa biti bliža finalu, ostaje da se vidi u još jednom derbiju de la Madonina, kako se često naziva derbi grada Milana.

Drugi polufinalni par se sastaje dan kasnije, u prvom meču, Fiorentina je domaćin Juventusu.

Utorak 1.mart, polufinale kupa Italije, prva utakmica, stadion Đuzepe Meaca (San Siro) početak u 21.h, glavni arbitar je Mariani.