You are currently viewing Ponovo sramni napadi na Đokovića!

Ponovo sramni napadi na Đokovića!

Taman kada se najbolji teniser sveta Novak Đoković opustio i počeo da zaboravlja Austalijsku golgotu dolaze novi sramni napadi na njegov lik i delo.

U Britaniji se i dalje uporno bave celim slučajem srpskog tenisera, pokušavajući da nađu opravdanje za odluku bivše kolonije da deportuje Novaka Đokovića.

U tome prednjači BBC koji temeljnom analizom Novakovih testova, koji su bili validan razlog za „medicinsko izuzeće“, ali se u toku njegovog leta Australija, predomislila o pravilima. Pokušali su Englezida stvore aferu „lažnih testova“ i optuže Novaka da se služio nečasnim radnjama.

Kako piše pomenuti medij, pojavile su se sumnje oko vremena izdavanja pozitivnog testa na Covid koji je Novak Đoković koristio za ulazak u Australiju. Navodno, serijski broj na njegovom testu 16. decembra je van redosleda kojim se nižu testovi iz Srbije.

Dokumenti koje su Đokovići advokati  podneli saveznom sudu u Australiji uključivali su dva sertifikata o Covid-u (PCR), jedan sa pozitivnim rezultatom 16. decembra i jedan sa negativnim rezultatom 22. decembra.

BBC je reagovao posle navoda medija iz Nemačke koji su počeli celo istraživanje. Oni su prikupili podatke iz što više srpskih sertifikata o testiranju da bi potvrdili pravilo hronološkog ređanja testova. Ono do čega su došli je da je jedini izuzetak od svih kodova za potvrdu koje su zacrtali bio pozitivan test Đokovića 16. decembra.

To je na kraju vlada Australije iskorstila kao glavni razlog za Novaku deportaciju i zabranu učešća na Austrlijan Openu, gde bi se borio za istorijski 21. grem slem.