You are currently viewing Porodica Đoković nastavlja sa protestima: „Novak nema doručak, to nisu humani uslovi“

Porodica Đoković nastavlja sa protestima: „Novak nema doručak, to nisu humani uslovi“

Četvrti dan zaredom porodica Đoković protestuje ispred Skupštine Srbije u Beogradu, zbog odluke Vlade Australije da Novaku uskrati ulazak u zemlju.

Organizatori protesta su se još jednom obratili prisutnima i izneli detalje o situaciji u kojoj se našao najbolji teniser sveta.

– Najboljem dečku na svetu ovo rade! Devet puta je osvojio taj njihov Australijan open. Nikakvo poštovanje nemaju prema njemu. To se dešava jer smo mi samo mali deo sveta, ali ponosni smo. Ne mogu nas slomiti. Novak je personifikacija slobode, svega ljudskog što jedan čovek sadrži u sebi. Sram ih bilo! Ne narod, već političare. Političari kažu da ako sud odluči da igra, oni opet mogu da ga uhapse i navode da je to po njihovom zakonu Komonvelta kom pripada i Australija. Da li smo mi životinje? Šta smo mi? Pa mi smo ljudi. Te borbe između federalne i pokrajinske vlade i teniskog saveza, ma to nas ne zanima – reči su Novakovog oca Srđana Đokovića.

Đoković je naglasio da su kroz istoriju veliki šampioni često kažnjavani, jer nisu hteli da budu deo imperijalističkog sveta.

– Koje god vere i nacije da ste, vi ste deo slobodarskog sveta, ne može neko da kaže napadajte Novaka i njegovu porodicu. Koji je to način, zašto? Ovo je ključni momenat za opstanak ljudi. Prenesite svima, kažnjavali su u istoriji i velike šampione zato što nisu hteli da budu imperijalističkog sveta, kao što je bio recimo Muhamed Ali. On je deo slobodarskog sveta i Novak je takođe. Nemojte da ćutite, pričajte, nikoga ne napadajte, samo pričajte da hoćete slobodu za svoja pokolenja jer ćutanjem i ne davanjem podrške – apeluje Đoković.

Prisutnima se obratila i Novakova majka Dijana Đoković, iznevši detalje o uslovima i smeštaju u kojem se trenutno nalazi njen sin.

– Lično mi je Novak rekao da ima samo ručak i večeru. On nema ni za doručak. To nisu ljudski i humani uslovi. Tamo nisu uslovi ni za zatvor! Gleda u zid običan, ne može ni park da vidi, ni da izađe van sobe. Hvala svima na svetu, u Melburnu, Čačku, Vrnjačkoj Banji, hvala svima. Idemo dalje, nadam se da ćemo pobediti – navodi Dijana Đoković.

Novak će oko ponoći po našem vremenu dati iskaz Federalnom sudu, a potom se očekuje odluka o njegovom učešću na ovogodišnjem Australijan openu.