You are currently viewing Posle kluba iz Premier lige, Srbin kupuje i hrvatskog prvoligaša?

Posle kluba iz Premier lige, Srbin kupuje i hrvatskog prvoligaša?

Vlasnik Junajted Grupe Dragan Šolak, nedavno je kupio engleskog prvoligaša Sautempton. Srbin koji je na svetskoj preduzetničkoj sceni veoma poznat, dovoljno je napomenuti  samo prihod od 600 miliona evra godišnje spomenute Junajted Grupe, koja u svom sastavu ima televizije Sportklub, N1 i Novu. Nakon kupovine Sautemptona Dragan Šolak se neće zaustaviti kada je u pitanju sportska berza.

Prema navodima Sportske novosti srpski biznismen Dragan Šolak uskoro bi mogao da preuzme i Istru 1961, hrvatskog prvoligaša koji je trenutno na pretposlednje deveto mesto sa 21 bodom.

 

Prvi strani većinski vlasnik Istre 1961 bio je Rus Mihail Ščeglov u periodu od 2011. do 2015. godine, bez podrške partnera lako je upao u lošu finansijsku situaciju. Iz te loše situacije klub je pokušao da izvadi američka grupa preduzetnika, samo nakon dve godine klub je preuzela grupacija Baskonija-Alaves, koja je do sada uložila u klub oko 11 miliona evra. Zbog njih su poslednjih godina u Istru dolazili i brojni fudbaleri Alavesa.