You are currently viewing Potražnja za Goranom Dragićem!

Potražnja za Goranom Dragićem!

Iskusni slovenački košarkaš Goran Dragić postao je slobodan i pred njim je odabir nove ekipe za nastavak karijere.

Očekuje se da će San Antonio Sparsi i Goran Dragić (35) pregovarati o otkupu ugovora u narednoj sedmici, otvarajući put ogromnoj listi slobodnih agenata koja sada uključuje Los Anđeles Lejkerse i Golden Stejt Voriorse, rekli su izvori za ESPN. Pored njih, pridružuju se još nekoliko timova koji su  zainteresovani za plejmejkera, uključujući LA Kliperse, Milvoki Bakse, Čikago Bulse i Bruklin Netse.

Dragić se pojavljuje kao najbolji igrač na tržištu otkupa, sa timovima koji su se borili sa uverenjem da je ostao u odličnoj kondiciji dok je radio u Južnoj Floridi i da može da doprinese u kratkom roku u novom timu.

Dragić ima izvanredan postsezonski pedigre i sklonost da odmah preuzme liderske uloge u timovima. Odigrao je pet utakmica za Toronto ove sezone pre nego što su se međusobno dogovorili da mu dopuste da radi van tima dok se ne pronađe zamena.

U svojoj 15. NBA sezoni, Dragić i dalje ima nedavne uspehe u plej-ofu u svom rezimeu.

Dragić je u svojoj karijeri ranije bio dva puta sa Finiks Sansima, Hjuston Roketsima, Majamijem i Torontom, što je uključivalo i selekciju trećeg tima u NBA ligi i nagradu za najboljeg igrača lige u 2014. godini.

Dragiću je trenutno preostalo 6,1 miliona dolara za isplatu po ugovoru od 19,4 miliona dolara, tvitovao je Bobi Marks sa ESPN-a.