You are currently viewing Potres na fudbalskom tržištu: Real daje bogatstvo Mbapeu, Parižanima ostala samo osveta
Foto: instagram.com/k.mbappe

Potres na fudbalskom tržištu: Real daje bogatstvo Mbapeu, Parižanima ostala samo osveta

Nemački Bild prenosi da je Real Madrid dogovorio uslove po kojima bi Kilijan Mbape trebalo da postane član kraljevskog kluba.

Francuski napadač provodi svoje poslednje mesece u Parizu. Mbape je odbio da produži ugovor sa Pari Sen Žermenom, pa će na kraju sezone bez obeštećenja potpisati ugovor sa Real Madridom, prenosi Bild.

Nemački list donosi informaciju da će Mbape primati godišnju platu od neveroatnih 50 miliona evra. Ukoliko se uzme u obzir visoki porez na primanja sportista u Španiji, godišnja neto zarada Mbapea iznosiće 25 miliona evra. 

Klub iz Madrida je godinama pokušavao da dovede sjajnog napadača, ali je to bilo neizvodljivo zbog paklene konkurencije u napadu koji je svojevremeno činio trio Ronaldo, Benzema i Bejl.

Ugovor Gareta Bejla ističe poslednjeg dana juna, pa će Real u svom godišnjem budžetu za plate imati dodatnih 35 miliona evra, koliko su iznosila godišnja bruto primanja Velšanina.

Pari Sen Žermen će najviše ispaštati zbog dogovora Reala i Mbapea. Parižani su prilikom dovođenja tada talentovanog napadača platili Monaku 180 miliona evra. S obzirom na činjenicu da odlazi iz kluba bez obeštećenja, jedina uteha Pari Sen Žermenu bilo bi osvajanje Lige šampiona.

Prva prepreka na putu do najvrednijeg trofeja u Evropi upravo je Real Madrid.

This Post Has 4 Comments

Comments are closed.