You are currently viewing Poziv koji se ne odbija: Proslavljena reprezentativka Srbije ide u WNBA
Foto: instagram.com/ kssrbije

Poziv koji se ne odbija: Proslavljena reprezentativka Srbije ide u WNBA

Srpska reprezentativka Tina Krajišnik dobila je poziv da se priključi WNBA ekipi.

Reč je o timu Čikago Skaj koji je Krajišnik ponudio ugovor za narednu sezonu. Proslavljena srpska reprezentativka provešće neko vreme u trening kampu Skaja.

– Tina je iskusna košarkašica i lider reprezentacije Srbije. Dugo igra u različitim zemljama. Mislimo da je Tina neko ko će pogurati naše igrače dok želi da dobije mesto. Očekujemo mnogo od nje, jer je vetaran i veoma smo zadovoljni onim što smo videli da je postigla ove sezone i prethodnih godina – navodi generalni menadžer ekipe Džejms Vejd.

Krajišnik je tokom prethodnog perioda nastupala za Galatasaraj, a američki klub joj je poželeo dobrodošlicu na svom sajtu.

– Krajišnik profesionalno igra od 2006. godine, već 16 godina u raznim zemljama, a standardna je i u reprezentaciji Srbije. Imala je značajan doprinos u osvajanju Evropskog prvenstva, nastupala je na Olimpijskim igrama, a kao kapiten je predvodila Srbiju kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Trenutno je u turskom Galatasaraju, gde u proseku daje 16,9 poena, 8,9 skokova i 2,3 asistencije po utakmici – stoji na sajtu kluba.

Tina Krajišnik je bila deo sjajne generacije reprezentacije Srbije koja se prošlog leta okitila zlatom na evropskom prvenstvu u Španiji.