You are currently viewing Poznat prvi finalista Kupa Afričkih Nacija! (VIDEO)
Senegal's Saido Mane, second right, with teammates after he scored a goal against Cape Verde during the African Cup of Nations 2022 round of 16 match between Senegal and Cape Verde at Kouekong Stadium, Bafoussam, Cameroon, Tuesday, Jan. 25, 2022. (AP Photo/Sunday Alamba)

Poznat prvi finalista Kupa Afričkih Nacija! (VIDEO)

Kup Afričkih Nacija ulazi u završnu fazu! 

Odigrano je prvo polufinale izmežu reprezentacija Senegala i iznenađenja ovog prvenstva Burkine Faso. U finale je očekivano otišla selekcija Senegala.

U prvom poluvremenu koje je bilo teško za gledanje, najznačajnije uzbuđenje se dogodilo u 34. minutu kada je malo falilo da bude dosuđen penal za Senegal, ali je ipak nakon pregleda VAR-a sudija promenio odluku. Tada je Senegal mogao da ostane bez povređenog Kujatea, ali je on stisnuo zube i nastavio meč.

U 39. minutu Burkina Faso je ozbiljno zapretila Senegalcima  ali je golman Čelsija Eduard Mendi odlično odbranio i izbacio loptu u korner. Posle neverovatnih devet minuta nadoknade se završilo prvo poluvreme i baš tada su viđena najveća uzbuđenja. Pokušao je Sadio Mane, a zatim se dogodilo novo uzbuđenje u kaznenom prostoru Burkine Faso, međutim posle pregleda VAR-a ponovo nije bilo penala.

Sve do 70. minuta su se čekala prva uzbuđenja u nastavku susreta. Tada je Abdu Diajlo doveo svoju zemlju u vođstvo. On je bio dosta precizan iako je lopta do njega skoro slučajno došla.

Posle šest minuta već je bilo 2:0 za Senegal. Na asistenciju Manea gol je pravom bombom postigao Bamba Dieng.

Burkina Faso nije klonula duhom i u 82. minutu smanjuje zaostatak. Ibrahim Ture donosi kratku radost svojim navijačima jer je nakon samo pet minuta na semaforu pisalo 3:1 za Senegal. Sjani Mane je lobom svoj tim odveo u finale.

This Post Has One Comment

Comments are closed.