You are currently viewing Premijer Skot podržao odluku o ukidanju vize Novaku
Foto: twitter.com/Novak Djokovic

Premijer Skot podržao odluku o ukidanju vize Novaku

Odluka ministra za imigracije u Vladi Australije Aleksa Hoka da poništi vizu sprskom teniseru Novaku Đokoviću, izazvala je veliku pažnju javnosti. Odluka ministra koja je doneta uprkos odluci suda je u mnogim državnim sistemima gotovo nemoguća, ali premijer Australije Skot Moris smatra da je sasvim osnovana i da je podržava.

On je istakao da podržava odluku da se Novaku ukine viza kao i da podržava svo žrtvovanje Australijanaca tokom pandemije. Istakao je sledeće:

Razumem razloge na osnovu kojih je, nakon pažljivog razmatranja, ministar za imigraciju Aleks Hok ukinuo vizu gospodinu Novaku Đokoviću. Pandemija kovida 19 bila je neverovatno teška za svakog Australijanca, ali mi smo se držali zajedno i spasili živote i ono od čega živimo. Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svetu“, rekao je Moris.

Ukazao je da su Australijanci podneli mnoge žrtve tokom pandemije:

Naša stroga politika zaštite granica sačuvala je zdravlje Australijanaca i pre pojave kovida, ali i sada, tokom pandemije„, istakao je Morison. On je još naveo da neće davati dalje izjave u vezi sa slučajem Novaka Đokovića jer je u toku pravni postupak. Početak Australijen opena zakazan za 17. januar.