You are currently viewing Preminuo bivši igrač i trener Hajduka!

Preminuo bivši igrač i trener Hajduka!

Nakon kratke i teške bolesti u 69. godini života preminuo bivši fudbaler i trener Hajduka Željko Mijač, saopšteno je na klupskom sajtu.

Igračku karijeru je započeo u mlađim kategorijama u Splitu i bio je deo ekipe prozvane zlatnom generacijom. Svoj profesionalni debi je zabaležio 1973. godine u dresu Rijeke, da bi se potom vratio u Split do 1976. godine.

Željko Mijač za Hajduk ukupno je odigrao 146 utakmica i postigao 40 golova. Kao fudbaler Hajduka osvojio je titulu prvaka Jugoslavije u sezonama 1973/74. i 1974./75, kao i Kup Jugoslavije 1973, 1974 i 1976. godine. U karijeri je nastupao još i u Tulonu, Avinjonu, Istru i Kastel di Sangru.

Mijač trenersku karijeru započeo u mlađim kategorijama Hajduka. Bio je pomoćni trener kada je Hajduk osvojio poslednji Kup Jugoslavije pobedom nad Crvenom Zvezedom 1991. godine. Naredne godine bio je pomoćnik Stanku Poklepoviću kada je Hajduk osvojio prvu ligu Hrvarstke, potom i prvi hrvatski Superkup.

Trenersku karijeru nastavio na Bliskom istoku, a 1999. godine je jedno vreme bio glavni trener i Standarda iz Liježa. Mijač od 2005. do 2007. pomoćni trener reprezentacije Bahreina.

„Odlaskom Željka Mijača napušta nas još jedan član zlatne generacije, čovek koji je bio vrlo aktivan i u veteranima kluba, redovan na svim klupskim protokolarnim dešavanjima i na svim utakmicama. Dragi naš Cico, hvala ti na svemu što si dao svom Hajduku, pozdravi nam u večnosti tvoje i naše iz zlatne generacije: Dragana, Juru, Mićuna, kao i ostale hajdukovce koji su napustili“, poručili su iz Hajduka.