You are currently viewing Preminuo srpski košarkaš…

Preminuo srpski košarkaš…

Tužna vest stigla je iz Atine – poznati srpski košarkaš Stevan Jelovac preminuo je u 32-oj godini od posledica moždanog udara.

Stevan Jelovac preminuo danas u Кliničkom centru u Novom Sadu od posledica moždanog udara, koji ga je zadesio 14. novembra na treningu grčkog kluba AEК.

Upravo je atinski klub u nedelju uveče saopštio vest o smrti Jelovca na svom zvaničnom sajtu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AEK B.C. (@aekbc)

– Kako se nositi sa pošastima sudbine? Kako se pomiriti sa neshvatljivim? Našeg nasmejanog deteta nema… Tragedija. Neizreciva bol. Tužna vest je malopre stigla iz Srbije. Naš borac, naš brat Stevan je postao anđeo. Odleteo je u nebo

17. avgust 2021 – uputio nam je velikodušan osmeh. Teška vremena, Svima nam je to bilo potrebno.

14. novembar 2021. – vreme se zamrznulo. Naš brat je počeo da vodi najveću bitku u svom životu. Tim je crpio snagu iz svog meča, iz njegove strasti, van očekivanja. Nadajući se.

5. decembar 2021 – 22 dana kasnije… Neravnopravna bitka je završena. Stevan nije mogao da izdrži… Šta sada reći njegovoj porodici? Njegovim roditeljima? Njegovoj sestri, njegovom partneru?

“Anđele, ti letiš ovde, pateći i nevidljivi, uhvati me za ruku, ljudi imaju zlatne zamke”, napisao je jedan pesnik. Nema reči utehe, one ne postoje. Istorija našeg slavnog kluba je isprepletena s teškoćama i tragedijama, ali sada si preterao.

“Slomi mi srce, izgubio sam nasmejano dete…”

Srećno, brate naš – stoji u emotivnoj poruci Košarkaškog kluba AEK.

Jelovac je rođen 8. jula 1989. godine u Novom Sadu. U karijeri je nastupao za Mega Vizuru, Crvenu zvezdu, Antaliju, Кazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Bamberg, Gazijantep, japanski San-En NeoFeniks i AEК.

Jelovac je odigrao 11 utakmica za reprezentaciju Srbije 2018. i 2019. godine i postigao 108 poena. Odigrao je kompletne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Кini 2019. i dao značajan doprinos plasmanu našeg nacionalnog tima na Mundobasket.

Od Jelovca se oprostio košarkaški svet širom Evrope. Žal su istakli Košarkaški savez Srbije, Crvena zvezda i Partizan, a tu su i klubovi i pojedinci širom Starog kontinenta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK Mega (@bcmegabasket)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

Datum i mesto sahrane biće objavljeni naknadno”.