You are currently viewing Prijave kvare Partizanovo slavlje!

Prijave kvare Partizanovo slavlje!

Jutro nakon velike pobede Partizana u Češkoj čelni ljudi kluba iz Humse ne mogu da dočekaju u lepom raspoloženju!

Iako se činilo da zasluženu pobedu crno-belih ništa ne može da pokvari ipak nije tako.

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnete su tri krivične prijave, od čega jedna protiv generalnog direktora Partizana Miloša Vazure, saznaje „Nova.rs“.

Uvidom u dokumentaciju u portalu „Nova“  podnete su krivične prijave zbog osnovane sumnje da se radi o zloupotrebi službenog položaja i nesavesnom radu. To tačno znači da osumnjičeni direktno oštetili Partizan, budžet države Srbije (na ime poreza) i Fudbalski savez Srbije (procenti od iznosa transfera) za iznos od 1,8 miliona evra, kolika je bila vrednost Aleksandra Šćekića prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, u trenutku kada je napustio Partizan, piše „Nova.rs“.

Konkretno se misli na Aleksandra Šćekića koji je iz Partizana otišao bez obeštećenja iako je imao važeći ugovor do 2023 godine.

Da će on moći da ode bez plaćanja garantovano je posebnim dokumentom koji je važio samo do 15. februara, a odobrio ga je Miloš Vazura, čime se Partizan odrekao prava na transfer, zbog čega se sumnja da je generalni direktor kluba izvršio krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

Osim protiv generalnog diretkora Partizana prijave su podnete i protiv NN lica odnosno protiv predsednika Upravnog odbora crno-belih i predsednika Nadzornog odbora kluba iz Humske, navode u ovom portalu, ali bez otkrivanja ko je podneo prijave.