You are currently viewing Problemi tek slede: Šta će biti nakon ove sramne odluke suda?

Problemi tek slede: Šta će biti nakon ove sramne odluke suda?

Prema najavama, za Đokovića problemi tek slede. Kao da svetskom broju jedan nije bilo dovoljno što je bio podvrgnut sramnom tretmanu Autralijskih vlasti, veruje se da će za Noleta naredni period biti izuzetno težak.

Od ovog učešća na Australijan openu nema ništa, ali to nije sve. Novak će morati da plati odštetu Autraliji, tačnije da plati troškove suđenja. Pored toga, zabranjen mu je ulazak u Australiju na tri godine.

Ukoliko se, pak, ostvare ove najave sankcija, to sasvim izvesno znači da je to Novakov kraj u Melburnu.

Izvesno je bilo da će ovaj skandal uticati na dalje takmičenje najboljeg tenisera sveta, ali usput bi moglo da dođe do dodatnih komplikacija.

Đoković na godišnjem nivou zarađuje 30 miliona dolara od sponzorskih ugovora, a ukoliko se ovaj loš trend koji je Australija započela protiv njega nastavi, sponzorstvo bi moglo da se modifikuje.

Izvesno je da će moći da igra na Rolan Garosu ove godine, jer vakcinacija nije uslov, ali to neće biti slučaj sa masters turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, gde ne postoje nikakvi izuzeci ukoliko nije imunizovan.

Slična je priča i sa US openom. Svim Novakovim fanovima širom sveta ostaje nada da će Novak proći sa što manje komplikacija na svom daljem teniskom putu.