You are currently viewing Problemi za rukometaše Srbije pred Evropsko prvenstvo!

Problemi za rukometaše Srbije pred Evropsko prvenstvo!

Rukometaši Srbije su se sa velikom željom da budu što bolji pripremali za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj i Mađarskoj!

Međutim naišli su na velik problem. U poslednju fazu priprema ulaze sa čak 6 igrača pozitivnih na korona visrus.

 

Naime, Rukometni savez Srbije zvanično je saopštio da su pozitivni na redovnom testiranju bila šestorica članova reprezentacije

„Na redovnom testiranju rukometne reprezentacije Srbije koja se nalazi na završnim pripremama za Evropsko prvenstvo otkriveno je šest pozitivnih nalaza na virus korona među rukometašima i članovima stručnog štaba. Reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i četiri člana stručnog štaba – selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić su u dobrom opštem stanju i sa blagim simptomima virusa“, navedeno je u saopštenju.

Posledica aktuelne zdravstvene situacije u redovima Orlova bila je otkazivanje poslednje dve provere pred kontinentalnu smotru.

„Dve kontrolne utakmice naše selekcije uoči Evropskog prvenstva, koje su planirane za 7. i 9. januar 2022. godine sa reprezentacijom Nemačke se radi preduzimanja dodatnih mera i smanjivanja potencijalnog rizika od novog zaražavanja otkazuju“, istakli su iz Saveza.

Ovo nažalost nisu jedini problemi sa kojima se suočavamo pred sam start prvenstva. Nedavno je otpao Petar Nenadić zbog povrede.

Usled izostanka najboljeg srpskog rukometaša selektor Toni Đerona naknadno je pozvao desnog beka Nemanju Zelenovića.

Podsetimo, predviđeno je da naša selekcija 11. januara krena put Segedina, gde će igrati grupnu fazu EP 2022. Srbija se nalazi u Grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine. Najbolje dve selekcije nastavljaju takmičenje u Top 12 u Budimpešti.