You are currently viewing Prvak sveta u Gornjem Milanovcu!

Prvak sveta u Gornjem Milanovcu!

Sprema se još jedan povratak zlatnog orlića u srpski fudbal! 

Pre šest godina bio je jedan od onih koji su obradovali  naciju osvajanjem Mundijalita sa generacijom selektora Veljka Paunovića, potom je malo razočarao izabravši da nosi dres Crne Gore, a u narednim mesecima će ovdašnja javnost ponovi imati priliku da na delu vidi Stanišu Mandića, pošto je krilni napadač dogovorio saradnju sa Metalcem, potvrđeno je Mozzart Sportu.

Potpis će biti ozvaničen u ponedeljak, čime će superligaš iz Gornjeg Milanovca dobiti zvučno pojačanje za drugi deo sezone, a 26-godišnji ofanzivac šansu da karijeru vrati na ispravan kolosek, posle ne baš slavnih epizoda u Bosni i Hercegovini (Zrinjski), Norveškoj (Sogndal) i Sloveniji (Mura). Mandić stiže kao slobodan igrač, jer mu je poslednjeg dana 2021. isteo ugovor sa šampionom Slovenije, u čijem dresu je dao četiri i namestio dva gola na 36 utakmica.

Mandić će biti veliko pojačanje ekipe trenera Milije Žižića, a u klubu su uvereni da će sa njim dobiti probojnost u napadu koja im je nedostajala jesenas i da će momak iz Herceg Novog zaličiti na fudbalera koji je znao i te kako da zablista u dresu omladinske reprezentacije na Novom Zelandu leta 2015. kad je Srbija postala prvak sveta. Sigurni da je opstanak realna misija.

„Video sam na prozivci nasmejane i srećne igrače, sa voljnim momentom. Očigledno im je bila preko potrebna pauza da povrate energiju i veru u sebe, jer su u prvom delu sezone bili pod ogromnim stresom i negativnim psihološkim opterećenjem, nije sve išlo kako se očekivalo. Sad to deluje drugačije, iako su svi svesni da će tek u nastavku biti ogromnih iskušenja. Neće biti lako, mi smo ipak u jednoj vrlo nezavidnoj poziciji, ali uz određene promene, ceo stručni štab, igrači i ja vidimo izlaz i rešenja kojima ćemo ta iskušenja pobediti“, pojasnio je Žižić na početku priprema.

Metalac je u subotu počeo pripreme za nastavak sezone, a u odnosu na prethodni ciklus klub su napustili golman Strahinja Savić, zatim Bogdan JočićLuka StevićMarko Šarić i Aleksandar Vasiljević, čijim prelaskom u Al Vasl iz Dubaija je klub i zaradio.

Zadržali smo okosnicu našeg mladog tima, a uz tri ili četiri iskusnija, kvalitetna igrača, za koje smatramo da će nas podići na viši nivo, počećemo borbu za očuvanje superligaškog statusa. U sve to ulazimo maksimalnim intenzitetom, na tome će raditi i novi član stručnog štaba, kondicioni trener sa zavidnim internacionalnim iskustvom, Miloš Đurović“, pojasnio je sportksi direktor Bojan Leontijević.

Metalac će u Gornjem Milanovcu trenirati do 20. januara, posle čega će deset dana provesti u Antaliji. Pre puta u Tursku čeka ka kontrolni duel sa Voždovcem u Beogradu, a u regiji Belek  dueli sa poljskim Zaglebljem iz Lubina, Kaspijem iz Kazakstana, Sileksom iz Makedonije i nemačkim Koblencom. Po povrartku u Srbiju zakazana je generalna proba uoči nastavka prvenstva, kada će  rival  biti ekipa iz Loznice.