You are currently viewing Prvo provocira pa se posle kaje!

Prvo provocira pa se posle kaje!

Bilo je burno u derbiju Katalonije!

Fudbaleri Espanjola i Barselone odigrali su nerešeno 2:2 u 24 kolu Primere. 

Barsa slavi spasitelja De Jonga koji je postigao izjednačujući pogodak u šestom minutu nadoknade vremena. Nekoliko trenutaka pre toga, došlo je do žešćeg sukoba na terenu, pa je glavni sudija morao da pokazuje crvene kartone.

Pocrveneli su sa jedne strane defanzivac Barse Đerar Pike, a sa druge Niko Malmeda. U poslednjim trenucima susreta u svlačionicu je poslat i Manu Morlanes na klupi Espanjola.

U haosu koji je tada nastao nepromišljen je bio Ronald Arauho. On je  napravio jedan nepromišljen gest pošto je provociorao protivničke igrače, pokazivajući im dva prsta i tako aludirao na to da su za drugu ligu.
Nakon što su se strasti smirile on se izvinio putem Twitera.

Želim da se izvinim svim navijačima i ljudima koji vole Espanjol zbog tog nespretnog poteza. Sve ovo rezultat je tenzija koje su rasle tokom derbija. Smatram da sam osoba koja poštuje druge rivale i klubove i nisam ponosan na to što se dogodilo – napisao je Arauho na Tviteru, a zbog njegovog gesta oglasio se i trener Ćavi:

– Moramo da poštujemo rivala, sudiju i protivničke navijače. Uvek moramo da imamo poštovanje prema drugima, ali tenzije na terenu to nekad otežavaju. Izvinjavam se, nije trebalo da se dogodi.