You are currently viewing Razočarani Ronaldo!

Razočarani Ronaldo!

Jednom od dvojice najboljih fudbaleraa 21. veka Kristijanu Ronaldu ne cvetaju ruže u Mančesteru!

Junajted ove sezone ostvaruje razočaravajuće rezultate na svim poljima. Klub je smenio smenio trenera Olea Gunara Solšera i u decembru doveo Ralfa Rangnika, koji je postavljen za privremenog trenera.

Od tog momenta „crveni đavoli“ su ostvarili četiri pobede u sedam utakmica, uz samo tri primljena gola, ali je posle 19 kola u Premijer ligi i dalje sedma na tabeli sa 22 boda zaostatka za vodećim Mančester sitijem.

Na pitanje  da li bi Junajed mogao da se nada da će smajiti zaostatak za prve četiri ekipe, a da ne popravi mentalitet tima, Ronaldo je odgovorio:

Nemoguće, mislim da je to glavna stvar. Ne prihvatam da naš mentalitet bude manji od toga da budemo među prve tri ekipe u Premijer ligi – rekao je Ronaldo, a preneo Skaj.

U prvom meču ove godine Mančester je izgubio od ekipe Vulverhemptona na svom terenu, a tada je povratnik na teren Luk Šo rekao da je imao utisak da u ekipi nije bilo zajedništva u timu na tom meču.

Da biste izgradili dobre stvari, ponekad morate da uništite nekoliko stvari. Zašto da ne – nova godina, novi život i nadam se da Mančester junajted može da bude na nivou koji navijači žele. Oni to zaslužuju. U stanju smo da promenimo stvari. Znam način, ali neću to da pominjem ovde jer mislim da nije etički da to kažem – naveo je Ronaldo.

 Ono što mogu da kažem je da možemo bolje – svi mi. Mančester junajed spada u važne stvari. Ne želim da budem ovde na šestom mestu ili sedmom ili petom. Ovde sam da pobeđujem, da se takmičim. Mislim da se takmičimo, ali još nismo na najboljem nivou. Ali imamo dug put do napredovanja i verujem da, ako promenimo razmišljanje, možemo da ostvarimo velike stvari – dodao je slavni portugalski fudbaler.

Ronaldo ipak novom treneru daje vremena da se privikne na novo okruženje.

Otkako je došao pre pet nedelja, promenio je mnoge stvari. Ali potrebno mu je vreme i verujem da će obaviti dobar posao. Znamo da ne igramo najbolji fudbal, ali imamo mnogo utakmica za napredovanje. Mislim da smo u nekim stvarima bolji otkako je došao, ali potrebno mu je vreme. Nije lako promeniti mentalitet igrača i način njihove igre, kulturu, sistem. Verujem da će obaviti dobar posao – naveo je.

On je dalje rekao da je odlazak Soslekra sa kojim je bio saigrač u prvom boravku na Old Trafordu teško podneo.

 Nije bilo lako. Promenili smo Olea, onda je (Majkl) Kerik bio privremeni trener, sada ovaj novi trener. Uvek je teško kada toliko menjate. Uvek je tužno i teško. Ole je igrao sa mnom pre nego što je postao trener. Fantastična osoba. Kada je otišao svi su bili tužni, ali to je deo fudbala. Kada stvari ne idu kako klub želi, klub mora da menja. Bio sam razočaran, ali moramo da shvatimo, bilo je teško, ali život se nastavlja – dodao je.

Biće teško, ali radujem se. Moramo naporno da radimo, da budemo zajedno kao igrači. Znamo da nismo u najboljem momentu, ali verujem da uz naporan rad možemo da ostvarimo važne stvari, čak i ove godine – završio je izlaganje Ronaldo.