You are currently viewing Reding prekinuo lošu seriju: Pobeda nad Prestonom nije pomogla srpskom treneru
Foto: twitter.com/Reading FC

Reding prekinuo lošu seriju: Pobeda nad Prestonom nije pomogla srpskom treneru

Fudbaleri Redinga su pobedom nad Prestonom 3:2 uspeli da prekinu niz od 12 mečeva bez trijumfa.

Uspeh posle serije slabih rezultata nije pomogao srpskom stručnjaku Veljku Paunoviću da ostane na mestu menadžera kluba sa Madejski stadiona.

Paunović je u Redingu proveo godinu i po dana. Prva sezona ostaće upamćena po dobrim igrama kojima je Reding došao na prag plej-ofa za ulazak u Premijer ligu. Krajnji cilj je izostao, a potom su usledili finansijski problemi koji su i te kako uticali na kreiranje igračkog kadra u aktuelnoj sezoni.

– Sastao sam se sa Paunovićem juče ujutru i želeo bih da mu se zahvalim na posvećenosti koju je pokazao prema našem klubu tokom svog boravka, kao i na profesionalnosti pod nesumnjivo teškim okolnostima ove sezone. Svi u Redingu mu žele sve najbolje u nastavku karijere – reči su izvršnog direktora Redinga Dajonga Panga.

– Sve je bilo poznato i pre utakmice sa Prestonom. Želim da se zahvalim svima u klubu koji su mi pružili priliku, naročito gospodinu Dajongu koji je sjajan čovek i brine o klubu. Odluka nije bila laka, ali je poštujem. Ovaj klub imaće mesto u mom srcu, jer sam toliko dugo imao podršku svih. Mnogo lepih stvari sam doživeo od strane igrača, osoblja, članova fudbalske akademije… to nikada neću zaboraviti i svima želim da se zahvalim – istakao je Paunović.

Do imenovanja novog menadžera klub će voditi nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Pol Ins. Reding je trenutno 21. u Čempionšipu i predstoji mu borba za opstanak.