You are currently viewing Regionalna liga: Bokseri Zvezde i Loznice lideri
Foto: screenshot/bokserskisavez.rs

Regionalna liga: Bokseri Zvezde i Loznice lideri

Regionalna liga u boksu ugledala svetlost dana maja 2021. godine. 

Bokseri Crvene zvezde i Loznice lideri su na tabela grupa Regionalne lige, nakon odigrana četri kola u takmičarskoj 2021. godini.

U Regionalnoj ligi učestvuje osam klubova iz bivše Jugoslavije, danas samostalnih država: Crvena zvezda (Srbija), Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH) i Vardar Skoplje (Severna Makedonija), podeljeni u dve grupe.

Naredno peto kolo je zakazano za februar 2022, dok će poslednje šesto kolo biti održano u martu naredne godine. Nakok toga u plef-ofu će se boriti četiri najbolje ekipe iz obe grupe, a pobednici će se izboriti za finale.

Jedan od najistaknutijih boksere ove Lige je mladi reprezentativac Srbije Almir Memić koji boksuje za BK Loznica. Sjajo predstavljanje ovog mladog boksera na Svetskom prvenstvu u Beogradu pokazalo je da su pred njim velika dela.

„Regionalna liga je zaista jedna dobra i posebna sportka bokserka priča, nešto čemu se svi radujemo i uvek sa nestrpljenjem isčekujemo naredna kola ovog takmičenja. Radujem se novim susretima i želim da ostanemo lideri na tabeli i ne samo to, već da osvojimo titulu. Daću sve od sebe za nastavak pobednosnog niza Loznice i verujem u naše visoke domete“ – izjavio Memić.

Srpski teškaš i bokser Crvene zvezde Sadam Mogamedov kaže da u svakom meču ostavlja srce u ringu i istim žarom boksuje i za reprezentaciju.