You are currently viewing Ronaldo kupio još jedan klub

Ronaldo kupio još jedan klub

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, koji se već jedno vrijeme nalazi u igračkoj mirovini, Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima kupio je brazilski Cruzeiro, klub u kojem je započeo karijeru.

Cruzeiro se nalazi u velikim problemima, već je treću sezonu u drugoj ligi, a ima i velikih problema sa financijama. Ronaldo je odlučio pokušati svoj bivši klub vratiti na staze slave, ali je u isto vrijeme zamolio navijače da imaju strpljenja jer stanje u kojem se klub nalazi nije „bajno“.

„Vrijeme je za povratak. Moj je red da pokušam otvoriti vrata momčadi. Ne kao heroj. Ne pomoću supermoći da sam mijenjam stvarnost. Ali s velikom odgovornošću. S inteligentnim i održivim upravljanjem za srednjoročni i dugoročni rast“, poručio je na Instagramu poznati Brazilac te dodao:

„Nemam sve odgovore na pitanja koja i sam sebi postavljam a možda neću imati sve odgovore na sva pitanja koja ćete mi uskoro postaviti. Znam je da me Cruzeiro kao dječaka naučio da se snovi mogu ostvariti, i to me tjera da vjerujem da mogu izbaviti klub iz krize. Započinjemo novo poglavlje u povijesti kluba“.

Il Fenomeno je za kontrolni paket u klubu platio oko 70 milijuna dolara, a među navijačima je dočekan kao spasitelj. Ovo mu je drugi klub koji posjeduje, jer je već od prije vlasnik španjolskog drugoligaša Valliadolida.