You are currently viewing Rukomet 2022: Srbija na startu protiv Ukrajine, Hrvatska protiv Francuske!

Rukomet 2022: Srbija na startu protiv Ukrajine, Hrvatska protiv Francuske!

Šampionat Evrope za rukometaše počinje u Slovačkoj i Mađarskoj, a Srbija će od 18 sati igrati protiv Ukrajine. Hrvatska reprezentacija večeras će od 20:30 igrati protiv Francuske.

U grupi C nalaze se Hrvatska, Francuska, Srbija i Ukrajina. Dve najbolje selekcije iz grupe izboriće se za plasman u drugu fazu.

Svaka ekipa je oslabljena na svim frontovima, povrede i pozitivni testovi na korona virus su doprineli tome.

,,Ukrajina je promenila trenera, promenila je mnogo igrača, sastav je potpuno drugačiji. Gledamo utakmice koje su igrali u prethodnim kvalifikacijama, pratimo igre rukometaša koji su u sastavu i na ovom takmičenju kako bismo imali više informacija, ali jasno je da sa novim trenerom mogu promeniti kompletno sistem i moramo biti spremni na sve. U svakom slučaju moramo se koncentrisati na sebe i truditi se da postavimo igru u odbrani i napadu i zatim tokom meča truditi se da prikupljamo dodatne informacija“, poručio je selektor Srbije Toni Đerona.

U drugom krugu najbolja dva iz naše grupe igraće u novoj grupi sa dve najbolje ekipe iz grupe A i B. Ta nova grupa svoje će utakmice igrati u Budimpešti od 20. januara, a dva najbolja idu u polufinale.

Polufinala su na rasporedu 28. januara, a finale i utakmica za 3. mesto rezervisano je za 30. januar.