You are currently viewing Rukometašice Srbije pobedile Sloveniju

Rukometašice Srbije pobedile Sloveniju

U poslednjem meču na Svetskom prvenstvu rukometašice Srbije pobedile su Sloveniju sa 31:25 (19:14), može se sada reći da je Srbija ispustila mesto u četvrtfinalu.

Izabranice Uroša Bregara odigrale su u visokom tempu od prvog do poslednjeg sekunda i prosto samlele protivnice za četvrtu pobedu na prvenstvu

Najefikasnije u sastavu Srbije, bile su Jovana Stoiljković sa osam, Jovana Kovačević sa šest, Anđela Janjušević sa pet, odnosno Tamara Kocić i Tamara Radojević sa po tri gola. Kod Slovenije, raspoložene za igru u napadu, bile su Petra Kramar, Ana Gros i Ajla Varagić sa po četiri, odnosno Elizabet Omeregi i Tjaša Stanko sa po tri gola.

– Srbija je vodila sa 9:2 tokom prvog poluvremena, na odmor je otišla sa viškom od 14:9, a sredinom drugog dela je imala kapital od 24:18, što je naravno bilo dovoljno da stigne do zaslužene pobede.

Izabranice Uroša Bregara odigrale su u visokom tempu od prvog do poslednjeg sekunda i prosto samlele protivnice za četvrtu pobedu na prvenstvu.

Srbija je bez šansi za plasman u četvrtfinale ostala posle poraza od Francuske, a Slovenije posle poraza od Poljske. Već sada je poznato da će u četvrtfinalu igrati Danska i Nemačka, odnosno Španija i Brazil.