You are currently viewing Rusiji oduzeto Svjetsko prvenstvo

Rusiji oduzeto Svjetsko prvenstvo

Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je priopćenje za javnost u kojem je potvrdila da Rusiji oduzima Svjetsko prvenstvo koje se trebalo odigrati u toj zemlji za pola godine.

Zbog novonastale situacije i sve većih sankcija prema toj zemlji, očekivana odluka je da se Rusiji oduzme domaćinstvo turnira, a uskoro  će biti poznat novi domaćin Svjetskog prvenstva. Jedan od favorita je Poljska, koja je ranije predala kandidaturu za domaćinstvo turnira.

Upravni odbor FIVB-a dobnio je zaključak da bi „zbog rata u Ukrajini bilo nemoguće pripremiti i organizirati Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Stoga je odlučilo ukloniti iz Rusije organizaciju FIVB Svjetskog prvenstva u odbojci za muškarce, koje će se održati u kolovozu i rujnu 2022. godine“.

„FIVB će tražiti alternativne zemlje domaćine kako bi osigurao da se globalna odbojkaška obitelj, uključujući nacionalne saveze, sportaše, aktiviste i navijače, osjeća sigurno i ponosno sudjeluje u radosnoj i mirnoj proslavi sporta“, stoji u objavi FIVB-a.