You are currently viewing Šampionka Vimbldona u neverici zbog Novaka: „Tvrdoglavo stoji iza svojih odluka“
Foto: instgaram.com/bartolimarion

Šampionka Vimbldona u neverici zbog Novaka: „Tvrdoglavo stoji iza svojih odluka“

Šampionka Vimbldona iz 2013. godine Marion Bartoli verovala je da će se Đoković predomisliti nakon dešavanja u Melburnu i primiti vakcinu.

Umesto toga Novak čvrsto stoji iza svojih stavova u vezi sa vakcinacijom, iako preti opasnost da će propustiti turnire na kojima učestvuju samo imunizovani teniseri.

U intervjuu za BBC Đoković je još jednom ponovio da nije protiv vakcine, ali se istovremeno zalaže za slobodu izbora.

– Bila sam iznenađena, jer sam najpre pomislila da će se predomisliti, posle svega što se dogodilo u Australiji. Njegov stav me je prvobitno šokirao, ali sve što je izjavio u intervjuu liči na Novaka – navodi bivša francuska teniserka u podkastu „Meč point“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marion bartoli (@bartolimarion)

– Novak je izuzetno tvrdoglav. Kada veruje u nešto, ne postoji način da se predomisli. On zaista misli da će ubrizgavanje vakcine promeniti stanje njegovog organizma – navodi Bartoli.

Hoće li Novak igrati na Rolan Garosu?

Đoković je protekle nedelje jasno istakao da je spreman propustiti sve turnire na kojima je vakcina obavezna. Prošle godine je trijumfovao na prva tri grend slema, da bi ga u finalu US opena zaustavio Danil Medvedev.

Ove sezone odlukom australijskih vlasti nije dobio priliku da brani trofej u Melburnu.

– Novaku ide u prilog težnja francuskih i britanskih vlasti da ukinu kovid ograničenja, jer tako dobija na vremenu u doslednoj primeni svoje odluke. Do pre tri godine malo ko je sumnjao da će Novak biti teniser sa najviše grend slem trofeja, sve do najnovijih dešavanja – navodi Bartoli i izražava nevericu zbog Novakovog rizika u ostvarenju pomenutog cilja.

– Ipak, doneo je odluku i moramo je poštovati – zaključuje Bartoli.