You are currently viewing Savić brutalno odbio Čovića: „Zbog njega sam mogao da propustim Olimpijadu“
Foto: instagram.com/partizanbc

Savić brutalno odbio Čovića: „Zbog njega sam mogao da propustim Olimpijadu“

Predsednik KK Crvena zvezda posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća uputio je poziv za kafu sportskom direktoru Partizana Zoranu Saviću i treneru crno-belih Željku Obradoviću.

Povodom pomenutog obraćanja Nebojše Čovića čelnim ljudima Partizana, oglasio se sportski direktor najtrofejnijeg košarkaškog kluba Srbije Zoran Savić:

Taj poziv sigurno neću prihvatiti. Mogu da pričam oko sportskih stvari sa generalnim menadžerom Zvezde, a sa njim nemam želju da razgovaram ni u vezi čega. Čović često voli sebe da stavlja u istu ravan sa Željkom, sa profesorom Nikolićem… A on je čovek iz politike koji u košarci nije imao mesto, dok ga tamo nije postavila ta ista politika. Pa je onda kroz sport i politički napredovao – navodi Savić u razgovoru za Kurir.

Zoran Savić je u intervjuu otkrio da sa Nebojšom Čovićem ne razgovara punih 26 godina, zbog administrativnih problema vezanih za Olimpijske igre:

Partizan ima ozbiljne ljude u upravi i verovatno najjači upravni odbor u sportu. Sastavljen je od ljudi koji imaju ime i ugled u Srbiji i koji prate Partizan svuda. Ja sa njim ne mogu da pričam, jer ne pričamo još od 1996. kad zbog njega umalo nisam propustio Olimpijske igre, jer nisam mogao da dobijem srpsko državljanstvo. Daće Bog da još 30 godina ne pričamo. Čitam da Čović priča, a da nije na istom nivou sa našom upravom. Pa i ja mislim da nije. Ko je u Upravnom odboru Zvezde? Zna li iko? On je sve ljude spustio ispod sebe da on izgleda veći, lepši i valjda bolji košarkaš. Teško će on naći sagovornika na bilo kom nivou u Partizanu. Kaže da su mnogo bolji od nas? To onda valjda znači da će smeniti Deja Radonjića ako ih dobijemo. Iz iskustva njegovog prethodnog ponašanja, to se lako može zaključiti – zaključuje Savić.