You are currently viewing Savić odabrao svoje najbolje
BEOGRAD, 29. 12. 2019. - Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas u Beogradu Hrvatsku 15:11 (6:4, 3:2, 5:2, 1:3), u utakmici drugog kola Svetske lige. (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)

Savić odabrao svoje najbolje

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, učestvovao je u tradicionalnom izboru portala Total Waterpolo za najboljeg igrača godine.Prvi put je glasao za igrače koje predvodi sa klupe.Predhodnih godina nije želeo da glasa za srpske vaterpoliste, ali pošto je ove godine Srbija odbranila olimpijsko zlato, glasao je za Filipa Filipovića, Nikolu Jakšića, Dušana Mandića, Duška Pijetlovića i Branislava Mitrovića.

Na pitanje zašto je prvi put glasao za igrače čiji je selektor, Savić je u svom stilu odgovorio “Konačno su odrasli“.

Pored Savića, u stručnom žiriju su od ove godine i kapiteni reprezentacija, a Filip Filipović je glasao za Dušana Mandića, Duška Pijetlovića, Nikolu Jakšića, Janisa Funtulisa i Felipea Peronea.

Levoruke srpske vaterpoliste, Filipovića i Mandića, do sada niko nije preskočio, pošto su za njih glasali i selektor Španije David Martin, trener Ferencvaroša Žolt Varga, dugogodišnji trener Barselonete Čus Martin, sada već bivši kapiten Hrvatske Andro Bušlje, Španac Felipe Perone, kao i selektor Crne Gore Vladimir Gojković, koji je pored Filipovića i Mandića, u svoj izbor uvrstio i Jakšića i Pijetlovića.