You are currently viewing Selektor BiH pred početak Evropskog prvenstva: „Šampionat je već neregularan“
Foto: facebook.com/Rukometni Zmajevi

Selektor BiH pred početak Evropskog prvenstva: „Šampionat je već neregularan“

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine suočava se za ozbiljnim kadrovskim problemima. „Zmajevi“ će na startu Evropskog prvenstva biti lišeni pomoći četvorice važnih igrača koji su pozitivni na korona virus.

Selektor Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan kaže da su pravila EHF uvedena usled pandemije narušila regularnost prvenstva.

– Nažalost, situacija je takva, kakva jeste. Smatram da je šampionat Evrope  koji sledi, već u ovom trenutku neregularan, ne samo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nego za sve selekcije. Ovo što mi prolazimo sada, prolaze i ostali, čak i gore, tu pre svega mislim na Crnu Goru i Srbiju. Hrvatska takođe ima velikih problema. Prvenstvo će se igrati, ali ja ne smatram da će ono doneti nešto dobro rukometu – navodi Obrvan i dodaje da se reprezentacija uprkos problemima mora fokusirati na prvi meč na turniru.

Očekuju nas dueli sa selekcijama Švedske, Španije i Češke. Daćemo sve od sebe, a ostaje nam da se nadamo da će problem sa koronavirusom biti završeni, zaključno sa poslednjim testiranjem – objašnajva Obrvan.

Pre odlaska na Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara igra u Mađarskoj i Slovačkoj pozitivno su testirana četvorica reprezentativaca Bosne i Hercegovine – Admir Ahmetašević, Dino Hamidović, Elmir Građan i Alen Ovčina.